به شرکتی که میان چند نفر یا دو نفر جهت انجام کارهای تجارتی تشکیل می شود شرکت با مسئولبت محدود می گویند.
در شرکت با مسئولیت محدود هر کدام از شرکا بدون این که سرمایه شرکت به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شود به اندازه سهمشان در برابر قرض ها و تعهدات شرکت مسئول هستند.برای آن که شرکتی با مسئولیت محدود تاسیس شود باید حداقل دو نفر وجود داشته باشد.
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی می باشد که میان دو یا چند نفر به منظور کارهای تجارتی تشکیل شده است و سرمایه شرکا به سهام و یا قطعات سهام تقسیم نمی شود و تنها تا اندازه سرمایه ای که به شرکت آورده اند در برابر قروض و دیون شرکت مسئولیت دارند.در اسم شرکت باید عبارت با مسئولیت محدود ذکر شود و هم چنین اسم شرکت نباید ضمانت کننده اسم هیچ کدام یک از شرکا باشد،اگر شریکی اسم او در اسم شرکت قید شده باشد در برابر اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارد.
شرکت با مسئولیت محدود هنگامی می تواند تشکیل شود که شرکا اهلیت و رضایت داشته باشند ، موضوع شرکت که البته باید تجاری باشد،معین باشد و مخالف قانون نباشد ،جهت معامله مشروع باشد و قرارداد شرکت با نظم عمومی مخالفت نداشته باشد.علاوه بر این ، تحقق شرایط خاص قرارداد شرکت ( تجاری ) هم لازم می باشد تا شرکت با مسئولیت محدود بتواند تشکیل شود.
مانند هر شرکت دیگری،تشکیل شرکت با مسئولیت محدود موکول است به آوردن حصه از جانب هر یک از شرکاء ، قصد همکاری به منظور بردن سود،و تقسیم سود و زیان بین تمام شرکا .در این باره تفاوتی میان شرکت با مسئولیت محدود و شرکت های دیگر وجود ندارد.
ممکن است در هریک از مراحل ثبت شرکت مشکل یا سوالی برایتان ایجاد شود که می توانید با کارشناسان و متخصصان خبره مشورت نمائید.
1. دو صفحه تقاضانامه و دو صفحه شرکتنامه رسمی کامل شود.
2. دو جلد اساسنامه شرکت تدوین و اماده شود و تمامی شرکاء کلیه صفحات را امضا کنند.3. به پایگاه اینترنتی ثبت شرکت ها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir/Design/Establishment.aspx مراجعه شود.
4. اطلاعات خواسته شده در سامانه کامل گردد و 5 نام به ترتیب اولویت انتخاب شود.
نام های انتخاب شده باید شرایط ذیل را داشته باشند:
الف) معنی و مفهوم داشته باشد.ب) مطابق با فرهنگ اسلامی باشد .ج) قبلا به ثبت نرسیده باشد.
5. با بررسی نام های انتخابی کارشناس مربوطه ، به منظورانتخاب و معین نمودن یک نام وارد عمل خواهد شد.
6.پس از ان کارشناس حقوقی اطلاعات وارد شده را بررسی می کند. ،در صورتی که اطلاعات وارد شده عیبی داشته باشد در سامانه دستور برطرف کردن کاستی برای شما ارسال می شود.و شما باید ان عیب را برطرف کنید در صورتی که اطللاعات وارد شده کم و کاستی نداشته باشد ان را تایید می کنند.
7. پس از پذیرش اینترنتی، باید نسخ اصلی صورت جلسات تنظیمی و ضمائم آن ها را از طریق باجه های پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاًییدیه ی پذیرش ارسال نمایید.
پس از انکه به صورت اینترنتی اطلاعات وارد شده تایید گردید باید رونوشت اصلی صورت جلسه ای که تنظیم گردیده است همراه با پیوست ها به شکل سفارشی از طریق باجه های پست به ادرس ذکر شده ارسال شود.
8.بعد از اینکه فرم ها را کامل کردید و ان را به اداره ثبت شرکت ها ارسال کردید در صورت داشتن کم و کاستی در صورتجلسه شما ابلاغیه ای به منظور رفع عیب برای شما ارسال می گردد باید عیب را برطرف کنید و این امکان وجو دارد که صورتجلسه شما رد شود در این صورت برای شما طی یک ابلاغیه ای اعلام می شود که به چه دلیل صورتجلسه با کم و کاستی مواجه شده است. و باید برای صورتجلسه جدید اقدام کنید.
9- بعد از انکه مسئول اداره ثبت شرکت مدارک را قبول کرد. حکم ثبت د�� دفتر شرکت ها را صادر می کند و محتوا در دفاتر مخصوص ثبت می گردد.مسئول دفتر پیش نویس آگهی تاسیس شرکت در دفتر ثبت شرکت ها را در دفتر های مخصوص ثبت می کند. کارت شناسایی متقاضیان را دریافت می کند وآن را با مشخصات درج شده در شرکتنامه مطابقت می دهد.از دیگر مسئولیت های مسئول دفتر ثبت شرکت ها احراز هویت متقاضیان ، دریافت امضا از متقاضیان در زیر ثبت در دفتر، تصدیق متقاضیان تحت عنوان ثبت با سند برابر است ، نوشتن شماره ی ثبت در اظهارنامه و شرکتنامه ی شرکت از می باشد.
پس از ان پرونده ای را تشکیل می دهد و در روی ان با امضا گواهی می کند که پرونده بدون کم و کاستی می باشد.
سپس دو رونوشت را به امضای رئیس اداره می رساند و یک رونوشت از کلیه ی مدارکی که در شرکت موجود است را در شرکت نگاه میدارند و رونوشت دوم به منظور ضبط در شرکت به متقاضی ارائه می گردد که این سند سند ثبت شرکت می باشد.
10- در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران.براساس ماده 6 نظامنامه ی قانون تجارت وزارت عدلیه و ماده ی 197 قانون تجارت به مدت یک ماه از تاریخ ثبت نمودن شرکت،باید کوتاه شده ی شرکت نامه و ضمائم آن به وسیله ی اداره ثبت در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت منتشر شود شایان ذکر است که هزینه روزنامه کثیرالانتشار به عهده شرکت ثبت گردیده است.
بعد از آنکه شرکت با مسئولیت محدود ثبت گردید باید اقدامی به منظور معین نمودن حوزه مالیاتی و ایجاد پرونده دارایی ،دریافت کد اقتصادی،پلمپ دفاتر،و محیا نمودن دفاتر قانونی صورت گیرد.