بنا به ماده 116 قانون تجارت شرکتی که میان دو یا چند نفر جهت امور تجاری و بازرگانی با یک نام مخصوص با مسئولیت تضامنی شکل می گیرد و در آن سرمایه به سهام قسمت نمی شود. در این نوع از شرکت چنانچه دارایی شرکت جهت پرداخت تمام دیون شرکت کافی نباشد، شرکا هر کدام برای تادیه تمامی بدهی های شرکت مسئول خواهد بود.
در شرکت های تضامنی در کرج اعتبار و شخصیت شرکا است که موجب اعتماد و اطمینان اشخاص ثالث می شود. چرا که کلیه تعهدات شرکت بر عهده شرکا می باشد. در نام شرکت باید عبارت تضامنی و دست کم نام یکی از شرکاء آورده شود.چنانچه کلیه ی اسامی شرکا در اسم شرکت قید نشود پس از نام شرکت باید عبارت شرکا یا برادران قید شود.
در صورتی که شرکت منحل شود طلبکاران جهت مطالبات خود می توانند به تمامی شرکا و یا یک نفر از شرکا مراجعه نمایند . هر کدام از شرکا که مسئولیت پرداخت دیون را بر عهده بگیرد پس از آن میتواند با دیگر شرکا تسویه نماید.
شرکتهای تضامنی دارای اصولی از این قرار می باشند:
اولین مرحله جهت ثبت شرکت تضامنی ورود به سایت اداراه ثبت شرکتها به نشانی http://irsherkat.ssaa.ir می باشد که باید اطلاعات به طور کامل در آن وارد شده و در صورتی که دارای ایراد یا نقص نباشد مورد تایید قرار خواهد گرفت و در سامانه به متقاضی اعلام می شود.اطلاعات ذیل باید در سامانه درج شود:
کلیه ی اطلاعات درخواست کننده، اسامی مورد تقاضای شرکت ،موضوع فعالیت شرکت،نشانی دفتر مرکزی شرکت ،سرمایه اولیه شرکت،اشخاص شرکت ، سهام یا سرمایه هر شخص،سمت اشخاص،ارتباط بین اشخاص ،شعب شرکت ، روزنامه و سال مالی ، متن صورتجلسه ، تقاضانامه یا اظهارنامه ، اساسنامه شرکت ، شرکتنامه و در انتها تایید مدارک (هنگام ثبت اینترنتی شرکت ، در بالای صفحه یک کد پیگیری نمایش داده می شود.)
بعد از اینکه اسم شرکت مشخص شد باید از سامانه ثبت شرکتها اوراق چاپی پرینت گرفته شوند و تمامی اعضاء شرکت باید امضا کنند.پس از آن اوراق امضا شده به همراه رونوشت برابر با اصل مدارک شناسایی اعضاء و تاییدیه نداشتن سابقه کیفری هیئت مدیره را توسط پست سفارشی در پاکتهای ویژه اداره ثبت شرکت ها به اداره ثبت شرکتها ارسال کرده سپس بارکد پستی در سامانه ثبت شرکت ها ثبت شود.
بعد از این مرحله اداره ثبت شرکت ها تقاضای شما را تایید کرده و نسبت به صدور آگهی اقدام خواهد کرد.
نهایتا شخص درخواست کننده یا وکیل ثبت شرکت باید به اداره ثبت شرکت ها مرلجعه نمایند و پایین دفاتر را امضا نموده و اصل آگهی تاسیس و دیگر مدارک ثبتی شرکت را دریافت نموده و اقدام به درج آگهی تاسیس در روزنامه رسمی نموده و هزینه آن را پرداخت نمایند.
از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید سپاسگزاریم