ما در این مقاله می خواهیم درباره اخذ کد اقتصادی مطالبی را ارائه نماییم همراه ما باشید.
اخذ کد اقتصادی
پس از ثبت شرکت یا موسسه و پس از صدور آگهی تاسیس باید در عرض دو ماه در دارایی تشکیل پرونده داده و برای دریافت کد اقتصادی اقدام نمایید.کد اقتصادی شماره ای 12 رقمی می باشد که اشخاص حقیقی و حقوقی که به تولید کالا و خدمات اشتغال دارند، باید آن را اخذ نمایند.این کد برای شناسایی شرکت در واحد مالیاتی بکار می رود. با توجه به این مطلب بنا به قانون مالیاتی تصویب شده،تمامی شرکت های ثبت شده می بایست کد اقتصادی اخذ نمایند.
شرایط افرادی که کد اقتصادی دریافت نمی کنند
اشخاص حقیقی یا حقوقی که دارای کد اقتصادی نباشند در انجام امور مالیاتی با مشکل مواجه می شوند.چنانچه برای تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نکنند در برابر مقررات و ضوابط سازمان امور مالیاتی کشور علی الراس محسوب می شوند.
افراد مجاز به اخذ کد اقتصادی
تمامی افراد حقوقی که در حیطه ی تولید، مونتاژ، صادرات و واردات، توزیع کالاها و امور خدماتی به فعالیت مشغول هستند.
تمامی افراد حقیقی که در حیطه ی تولید، مونتاژ، صادرات و واردات، توزیع کالا و خدمات به فعالیت می پردازند.
اشخاص حقیقی می بایست پروانه ی کسب و کار از مراجع ذی ربط داشته باشند و دارای مکان مشخصی برای کسب و کار باشند و دارای شرایط تعیین شده برای دریافت کد اقتصادی باشند.
جهت دریافت برگه ی کد اقتصادی می بایست در وهله اول جهت شرکت مورد نظر پرونده ی مالیاتی تشکیل داد. افراد حقیقی یا حقوقی نامبرده که به تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نکنند در برابر ضوابط و مقررات سازمان امور مالیاتی کشور ،علی الراس شناخته می شوند.
مزایای اخذ کد اقتصادی
- با اخذ کد اقتصادی از رقابت هایی که سالم نمی باشند جلوگیری می گردد و زمینه ی حمایت از فعالان اقتصادی مهیا می شود.
- با اخذ کد اقتصادی، می توان برای مجوز امور بازرگانی و دریافت کارت بازرگانی مبادرت نمود.
- ارائه کد اقتصادی جدید و تعهد مبنی بر ارایه این کد پس از صدور از مدارک مورد نیاز به منظور تشکیل پرونده ی صدور کارت بازرگانی، می باشد.
- اخذ کد اقتصادی به منظور انجام امور تولید،مونتاژ،واردات و صادرات،توزیع کالا و کالاهای خدماتی به وسیله ی اشخاص حقوقی الزامی است.
- اخذ کد اقتصادی برای انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی الزامی و ضروری است.
- از دیگر مزایای کد اقتصادی کسب مجوز برای فعالیت های تجاری و پرداخت حقوق حق دولت در قالب مالیات و جلوگیری از رقابت ها و تلاش های ناسالم است.
- فعالیت های اقتصادی به شیوه های مختلف انجام می گیرد که حمایت و نظارت بر اعمال اقتصادی فعالیت کنندگان مستلزم شناخت اشخاص فعال در این زمینه می باشد. دریافت مجوز جهت فعالیت های تجاری و اقتصادی و پرداخت حقوق حقه دولت در چارچوب مالیات و جلوگیری از فعالیت ها و تلاش های غیر عرف و ناسالم از دیگر مزایای دریافت این کد می باشد.
چند نکته:
- شما قادر خواهید بود برای پیگیری وضعیت ثبت نام کد اقتصادی به سامانه ی سازمان امور مالیاتی قسمت"پیگیری سریع وضعیت ثبت نام کد اقتصادی" مراجعه کرده و نام کاربری و رمز ورود را وارد کرده و از آخرین وضعیت کد اقتصادی خود اطلاع کسب کنید و چنانچه نقصی در اطلاعات باشد از سوی سامانه،به شما اعلام خواهد شد و باید نسبت به رفع آن اقدام شود.
- برای اخذ کد اقتصادی جدید،می بایست نسبت به تکمیل پرونده مالیاتی خود در سازمان امور مالیاتی اقدام کرده و شماره واحد مالیاتی،کد اقتصادی 12 رقمی و کلاسه پرونده دریافت کنید.
افراد معاف از اخذ کد اقتصادی
- مساجد و تکایا
- اشخاص حقیقی که مشغول فعالیت هنری از قبیل فیلمسازی و فعالیت های مرتبط،طراحی،خطاطی،نقاشی،نویسندگی،ترجمه کتاب،گرافیک و می باشند.
- اشخاص حقیقی که مشغول به فعالیت تحقیق و یا مشاوره فنی می باشند. اعضای هیات علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از این دست می باشند.
- اتحادیه های امور صنفی( به موجب مواد 4 و 23 قانون نظام صنفی،اتحادیه های مجاز به فعالیت های اقتصادی نمی باشند)
- افراد حقیقی که مشغول به فعالیت پیمانکاری می باشند و شرایطی که در بند(الف-2) این دستورالعمل آمده را دارا نمی باشد. در صورتی که ارزش قرارداد و یا مبلغ کل دریافتی قراردادهای آن ها در یکسال شمسی بیشتر از مبلغ پنجاه میلیون ریال نباشد.
مراحل اخذ کد اقتصادی
جهت اخذ کد اقتصادی می بایست تا 2 ماه پس از ثبت شرکت و یا اخذ کارت بازرگانی،با داشتن معرفی نامه و یا وکالت نامه به اداره دارایی محدوده فعالیت مراجعه کرده و حوزه مالیاتی خود را تعیین کرده و شماره اقتصادی را دریافت نمایید.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ کد اقتصادی
- از واحد اطلاعات و خدمات اداره دارایی دفترچه را اخذ کرده و آن ها را کامل نمایید.
- فرم های تعیین شده از واحد ثبت و شناسایی اداره دارایی دریافت و کامل شود.
- رونوشتی از مدارک شناسایی کلیه ی اعضای هیات مدیره.
- رونوشتی از اساسنامه.
- رونوشتی از اظهارنامه شرکت ( و یا شرکتنامه و تقاضانامه در شرکت های غیر سهامی)
- 2رونوشت از آگهی تاسیس شرکت و تغییرات ثبتی.
- رونوشت آگهی روزنامه رسمی و تغییرات آن.
- رونوشتی از پروانه بهره برداری یا مجوز تاسیس(چنانچه موجود باشد)
- رونوشت سند مالکیت آدرس قانونی شرکت که در آگهی تاسیس ثبت شده است و چنانچه استیجاری باشد، رونوشت قرارداد اجاره که مورد تایید واحد مالیاتی محل وقوع ملک باشد.
- نامه شروع و یا عدم شروع به فعالیت شرکت و رونوشت آن پس از ثبت در دبیرخانه.
- تادیه مالیات حق تمبر به اداره دارایی.
- سایر مدارک مورد نیاز که توسط سازمان امور مالیاتی خواسته شود.
مراحل ثبت نام و اخذ کد اقتصادی جدید
- به سامانه سازمان امور مالیاتی به نشانی http://tax.gov.ir مراجعه شود.
- بر روی گزینه ی "ثبت نام الکترونیکی شماره اقتصادی" از منوی سمت راست کلیک شود وگزینه ی "ورود به سامانه انتخاب شود.
- بر روی گزینه ی "سامانه پیش ثبت نام کد اقتصادی" کلیک شود.
- اطلاعات مورد نیاز در سامانه قید شود.
- با طی کردن مراحل ذکر شده، سازمان امور مالیاتی پاکت نام کاربری و رمز ورود را برای شما ارسال می نماید.
- بعد از اخذ پاکت، به سامانه ی سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و اطلاعات مورد نیاز را با توجه به اسناد قانونی و ثبتی قید نمایید.
- چنانچه اطلاعات وارد شده کامل باشد کد اقتصادی جدید برای شما ارسال می شود.
از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.